Posted on

Szabadság Július 15-26 között

Kedves Mindenki!
Végre eljött az én időm!!! Szabira megyek.

Elutazunk anyukámékhoz, ahol bejárjuk a rokonokat, onnan apukámhoz, ahol a kertet, onnan pedig a Téka táborba sátrazni, mert azt például sohasem szerettem 😂
Szóval utazunk meg utazunk és egy picit pihenünk. A szabadságom alatt a weboldalon befutó megrendeléseket július 29-én postázzuk nektek.
Ha még nyaralásunk előtt szeretnél rendelni azt július 12-ig tudod megtenni, ezeket még elindulás előtt útnak indítjuk.
A PIKK PAKK Prémium övtáskákat a Magyarinda és az Artushka boltjában, a BB és Pöti modelleket a Szia+ ban tudjátok próbálni, venni, simogatni.

Addig vagyok, dolgozom ezerrel, remélem ti már pihentek.
Küldjetek fotót merre jártok a nyáron PIKK PAKK övtáskáitokkal.

Puszi, pacsi: Csati ❤️

Posted on

Költözés, egy nehéz nap… hogyan zajlik a költözés előtti nap PIKK PAKK-éknál….

2. rész

Életem során 9x költöztem (ez a szám, azért engem is meglepett), de eddig csak pár cuccal. Bezzeg most, 3 ember összes lim-lomát vittük magunkkal.
Picivel több, mint egy hétig pakoltam, átköltöztünk egy nap alatt, 3 hete meg próbálunk kipakolni, még nem teljes a siker.
Mivel az új albérleti szerződés aláírása baromi sokat húzódott, nem mertem lefoglalni a költöztetőket. HIBA VOLT!!!!
Amikor végre aláírtunk és elkezdtem telefonálgatni, a legszimpatikusabb pakolósok már „elkeltek”-az egyiktől meg is tudtam, hogy másfél hónappal előre szokták lefoglalni az elsejei dátumokat, mert persze mindenki akkor költözik….tök logikus! Eszembe sem jutott, hogy rajtunk kívül más is költözik, ez is jellemző.
Végül sikerült lefoglalni egy mukit, de gyanús volt, hogy nem igazán kérdezte meg mennyi cuccunk van és csak egy sms-t kért a dátummal, indulási címmel.

PÉNTEK

E-mail.

Rendeltem egy csomó mindent a varrónőnek, Miskolci kiszállítással kértem anyukámhoz. Persze az értesítő emailt én kaptam Budapesten, hogy hozzá mikor megy a futár Miskolcon. Vad telefonálgatások következtek.
Anyukámnak persze nem jó az időpont.
Hívom a futárt, hogy esetleg lehet-e hogy nem 9-kor jön, hanem 8:45-kor…
Nem az nem lehet, de 8 kor a strandnál átveheti.
Aha…ami kocsival 3 percre van, de gyalog 10-re és a csomag 25 kiló. ????
Jó, akkor legyen hétfő!

Bölcsőde.

Picit később viszem Csepkét bölcsibe. Szól a nevelő, hogy az igazgatónő beszélni akar velem.
– Hmmm, picit korai még ez – gondoltam
Kiderült, hogy megvolt a közös ki hová kerül óvodába megbeszélés és Csepke sehol sincs. Év elejétől ezen pörgök, az egész költözést csak azért csináltuk most végig, hogy ne kelljen óvodát váltania év közben. 2 óvodába írattuk be, nem is értem ezt az egészet.
Anno a bölcsis vezető a kérdésemre, hogy ilyenkor mi a teendő, nem tudta a választ, ahogyan a többi nevelő sem.
Komolyan még soha senki nem költözött sehová?????
Megkérdeztem egy óvodát, mivel fogalmunk sem volt melyik kerültbe költözünk, ott azt mondta az igazgatónő, hogy a kerületes óvodának kötelező felvennie a gyereket. Így picit meg is nyugodtam május elején hiszen, 2 oviba beírattam a kerületesnek felkell vennie, akkor ez pipa.
Na de! Mint kiderült a kerületes óvodának nem kell felvennie, hanem a kerületben lévő valamelyik oviban kell helyett biztosítani, ami lehet a kerület másik vége is. Ez még kocsival is szívás nem, hogy gyalog.
Hazarohantam a bölcsiből. Újabb vad telefonálgatás. A körzetes oviba. Egyszerűen csak azt gondoltam, hogy szombaton beköltözünk és hétfőn megyek majd a szerződéssel, amit ugye csak egy hete írtunk alá és addig nem is tudtam volna semmit sem intézni. Az igazgatónő nagyon kedves volt és megbeszéltük, hogy hétfőn reggel megyek a papírokkal.

Költöztető.

– Szerintem fel kellene hívni őket! – mondom
– Oké, add a számot, felhívom! – mondja
– Hmmm na de hol a telefonszám? – mondom

Gyors, időrendbeli file lefuttatás… Sms-t írtam, de a telefon mizériák miatt (első rész) az a telefon az első dobozok egyikében lehet. Leghátul. Legalul. Valahol.
– Szerintem felismerem a honlapjukat, gyorsan kikeresem a neten! – mondom.

30 perccel később.
– Kezdjük el a dobozokat szétszedni! – mondom. Kétségbeesetten.

Leghátul. Legalul. 4 kinyitott dobozzal később, az „Eszti minden is” feliratú dobozban meg lett. Már csak tölteni kell és kész….
Már hívja is őket.
– Most nem jó épp dolog van, visszahív – mondja ő.

Pár órával később. Fokozatosan…..

1. Nem erről volt szó, nincs nagy autó és csak 2 ember van.
2. Baj van, ez meg az történt, nem tudnak jönni csak délután.
3. Lehet, hogy nem is tudnak jönni.
4. Nem jönnek.

Fél négy van. A helyzet:
• A gyereknek nincs óvodája még
• A pakolás még folyik
• Nincs aki költöztessen másnap reggel.
• Mi már röhögve várjuk mi jöhet még

Csaba telefonálgat.

Siker. Van egy cég, ahol lemondták a délutáni fuvart (lehet másoknál sincs óvoda és így még sem költöznek). Tudnak jönni nagy autóval, 4 emberrel.
Na, most igyunk valamit.

…..folyt.köv.

Posted on

Sokan kérdeztétek hová tűntem el ilyen sokáig -igaz történet több felvonásban-

1.rész

Nem vagy elég menő ha nincs térerő

Vettem egy telefont, de nem működött 100%-osan. Nem lehetett hallani, hogy mit mondok telefonálás közben. A többiek kitalálták, hogy azért nem jó, mert kicsi a fejem. Nekem. Találkoztunk már? Igen? Akkor tudod, hogy nem.

Bevittem a szervizbe, persze ma már nem divat cseretelefont adni és pontosan 30 nap múlva kaptam vissza. Hogy addig mi volt?

Egy Iphone, amit nem tudtam használni csak telefonálásra, hozzá egy Samsung, amin viszont csak a személyes fiókjaimat értem el, és csak a teraszon fogta a „tér erejét”.

Persze a telefonkártyám, amin a netes előfizetésem van az az Iphone-ban volt, így végül otthon tudtam netezni a Samsung-al, ahol egyébként is van laptopom és wifi.

Az Iphone töltőjét Miskolcon felejtettem egyik hétvégén, így maradt a teraszon telefonálás. Pont úgy éreztem magam, mint 19 évvel ezelőtt, amikor még volt létjogosultsága annak a mondatnak, amit édesapámtól hallottam egyszer és baromi sokat röhögtem rajta:

„-Ha nincs térerő nem vagy elég menő!”

És így van! Csak azóta ritkán értjük ezt.

A megrendelt cimkéimet sem tudtam átvenni a csomagfutártól, mert amikor hívott, hogy ott van a háznál, pont nem az erkélyen tartózkodtam.

Végül a Samsung is megadta magát, így kaptam egy LG készüléket. Na ő rendben van. Ami mindkettőnél problémát okozott, hogy nem tudtam a PIKK PAKK-os levelezésembe fotót csatolni. Így, ha valaki képet kért valamiről, azt lefotóztam, elküldtem massengeren Csabának, onnan lementettem a laptopra és onnan küldtem el a megrendelőnek.

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

És most, új lakásban, net nélkül, a régi-új telefonnal, ami működik.

Ui: Ezt mindenki tudja…de honnan, ha még soha nem voltál ilyen helyzetben? Mindent letöröltek a telefonomról épp csak ezt az apróságot a szervizben nem közölték, amikor leadtam, mert ha megtették volna, akkor azt az EGY telefonszámot, ami annyira hiányzik, kiírtam volna gyorsan ott helyben egy cetlire…